Gabona félék

Amaránt Amaránt
200 gr

Biológiailag jól hasznosuló vasból, kalciumból, cinkből és magnéziumból is a búzalisztnek a többszörösét tartalmazza. Bőségesen találhatunk benne vitaminokat is: riboflavin-, niacin- és tokoferol is van benne, sőt, a többi gabonától eltérően a B1 és az E vitaminon kívül aszkorbinsavat (C-vitamint) is tartalmaz. A mag telítetlen zsírsavakban is gazdag, és hasznos, hogy élelmi rostanyaga is jelentős, 7-15 százalékos.

SAz amarántot lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert fehérjéje gluténmentes, nem tartalmaz gliadint. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket, pudingféléket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Sósan és édesen is elkészíthető, mivel meglehetősen semleges az íze.

Pattogatott amaránt

Pattogatott amaránt
100 gr

müzlibe keverhető, de melasszal, mézzel magukban is kedvelt.

Árpagyöngy Árpagyöngy - Gersli
kimért

szív és érrendszeri megbetegedéseknél kedvező hatású, megelőzi a székrekedést, javítja a bélműködést, lábadozási időszakban ajánlott, kimerültségnél, stressz ellen, a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő, a belek és a kiválasztórendszer gyulladásinál jó hatású, magad a nikotinsav tartalma / a B vitaminok csoportjába tartozó anyag, értágító hatású, B1, B2, B6 és E vitamin található benne, vas, cink, kalcium, és kálium van benne,

Burgul

Burghul - tört búza
kimért

A hántolt durum búzát előfőzik, napon megszárítják és különböző finomságúra törik. A nagyobb szemű burgult köretként vagy töltelékekben használják. A finomabbat salátákban vagy levesekben használják.
Chia mag

Chiamag
100 gr

gazdag forrása az OMEGA–3 és OMEGA–6 zsírsavaknak, esszenciális aminosavaknak, vitaminoknak, ásványoknak, rostoknak és antioxidánsoknak. A benne lévő nyerszsírnak a 60%–a OMEGA–3, 20%–a pedig OMEGA–6 zsírsav, ez az arány magasabb a halolaj zsírtartalmánál.
Köles Köles - hántolt
kimért

Az egyetlen gabona, amely lúgos kémhatású. Nem okoz rothadást, gázképződést, könnyen emészthető. Lúgosító hatásának köszönhetően acidózisban szenvedőknek ajánlott. Úgy tartották, rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotokra, savtúltengésre, gyulladáscsökkentő hatású, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét.

Szépítő gabona: jótékonyan hat a kötőszövet állapotára, jelentős kovasav tartalma fényessé teszi a hajat, erősíti a körmöket, biztosítja a szép arcbőrt, s késlelteti az öregedést. Megelőzi a fogszuvasodást, és segít a fogak zománcának megvédésében. Serkenti az immunrendszert - A szilícium a szervezet védekezőképességét fokozza. Hatására a szervezet védekezésében szerepet játszó nyiroksejtek, plazma- és falósejtek felszaporodnak, így a lehetséges kórokozókkal szemben „felkészültebb”a szervezet.
Rizs - basmati Basmati rizs
kimért

Rizs - Jázmin Jázmin rizs
kimért

Barnarizs Barna rizs
1 kg

Barnarizs Barna rizs
1 kg